De Overgang

Mijn eerste overgangsbox blog!

overgangsbox overgang klachten tips voor de menopauze

Lieve Jij. Hierbij het eerste blog van mij!

De overgang geeft niet alleen maar ellende, maar er zijn ook wat lichtpuntjes deze periode. Er zijn best veel vrouwen die last hebben van het premenstrueel syndroom. Dat zijn heftige dagen vol met heftige emoties, zowel fysiek als mentaal.  Migraine, buikkrampen, eigenlijk 24 uur een gevoel van ongemak, waarbij niets of niemand je op kan beuren. En jij….jij wilt niet zeuren.

Die tijd is dan gelukkig ook voorbij!

Waar je ook niet meer bang voor hoeft te zijn is om ongewenst zwanger te worden. Deze angst  verdwijnt ook als je in de menopauze zit. Geen zorgen meer over de pil of andere voorbehoedmiddelen en de bijwerkingen daarvan.  Je kunt ook wat gaan sparen in deze tijd, want tampons/maandverband…op een gegeven moment wordt het allemaal verleden tijd. En het is verbazend hoe snel dat went.

Een van de grootste voordelen van de overgang kan zijn dat je jezelf nieuwe doelen gaat stellen. Je gaat anders naar zaken kijken, krijgt misschien een andere routine, vraagt je meer af “Wat wil ik”?

De overgangsjaren kunnen ook “nadenk” jaren zijn. Je kinderen worden zelfstandig, hebben je minder nodig. Je hebt opeens tijd voor meer leuke dingen, maar hoe vul je dat in?

Seks kan een andere waarde voor je gaan krijgen, zelfs als je niet meer zo gepassioneerd bent als “vroeger” kun je er op een andere manier weer plezier in gaan krijgen. Geen kinderen meer die op de leukste momenten met je partner opeens aandacht vragen. Niet alleen het gevoel van slapen hebben als je naar je bed of je bank kijkt.

Er is onderzoek gedaan dat je in het verloop van de overgang minder slaap nodig hebt. Zo heb je dus meer tijd voor je favoriete activeiten of kun je nieuwe hobby s ontdekken. Misschien lijkt het je leuk om de natuur wakker te zien worden met ochtend wandelingen, wat ook nog eens goed is voor lijf en geest. Of begin je een uurtje eerder met werken indien mogelijk, zodat je s middags eerder kunt stoppen.

De overgang gaat gepaard met grote veranderingen die voor iedereen anders zijn. Maar alleen jij kunt er een betekenis aan geven. Het is jouw overgang, Jouw leven!

overgangsbox overgang klachten tips voor de menopauze

Ken je iemand die wat verwenning kan gebruiken?

Bekijk dan snel de 3 overgangsboxen. Deze boxen zitten vol met verassingen gericht op de 3 menopauze fases waar wij vrouwen mee te maken krijgen of hebben. Bekijk welke box bij jouw behoefte en fase past en ga ermee aan de slag!

Door een bijzondere vrouw, voor een bijzondere vrouw!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *